• mai 2010
  M T O T F L S
  « apr   jun »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Meny

 • Arkiv

 • Nyeste kommentarer

  Ali B. til Famous people born on this dat…
  Famous people born o… til Norway bans fur on the catwalk…
  Famous people born o… til «Mote mot Pels» lanseres i…
  hilde marstrander til «Mote mot Pels» lanseres i…
  hilde marstrander til «Mote mot Pels» lanseres i…
 • Hold deg oppdatert!

 • Topp innlegg

 • Reklamer

Kampanje mot gardens bjørnepels

I England foregår en kuriøs protestkampanje om dagen. Dronningens «Foot Guards» (vakter til fots) bærer som kjent svarte hatter laget av bjørneskinnspels – de fleste kjenner til de høye, svarte hattene fra postkort og bilder fra Buckingham Palace. Hattene har vært brukt til seremonielle anledninger i dronningens garde siden 1815, og ble innført etter at britene så Napoleons franske soldater ikledd bjørnepelshatter under slaget ved Waterloo. Hattene fikk soldatene til å se høyere og mer fryktinngytende ut, og da britene vant slaget innførte de sine egne pelshatter; både som symbol på seieren over franskmennene, og angivelig fordi de synes hattene var jæskla fine.  Pelsene kommer fra Canadas villbjørnstamme, og har i mange år opprørt dyreforkjempere over hele verden.

Skuespiller Kate Ford fra den britiske såpeserien Coronation Street er blant kjendisene som har posert naken i protest mot pelsbruken i dronningens garde.

Kjendiser som Pamela Anderson, Lucy Davis, Morrissey, Julian Clary, Sadie Frost, Mary McCartney, Sir Roger Moore, Twiggy, Jilly Cooper, Hayley Mills og Amanda Holden fra Britain’s Got Talent, har lenge protestert mot bruken av ekte pels, og oppfordret det britiske forsvaret til å se seg om etter et alternativ i syntetisk pels.

I mellomtiden plaffes bjørnene i Canada fremdeles ned for at dronningens vakter skal se litt høyere ut. Kanskje burde de alet frem noen høyere engelskmenn i stedet?

I henhold til rapporter blir også mødre av bjørneunger tatt, mens ungene er små. I følge PETA, dør 70% av bjørnunger innen et år uten mødrene. Dyrene blir lurt frem med åte, og skutt på kloss hold. Selv forsvarer forsvarsdepartementet seg med at bjørnene blir alet opp i det fri, for at hatteproduksjonen ikke skal utrydningstrue villbjørnene. De uttaler også at de lange har sett seg om etter et tilfredstillende syntetisk substitutt, men at «[tekstil- og mote-]industrien foreløpig ikke har vært i stand til å produsere et produkt som tilfredstiller gardens krav».

Hva disse (høye) kravene innebærer opplyses ikke om.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: