Comme des Garçons for H&M

<< SOM GUTTA? Comme des Garçons betyr «som gutta» på fransk, og var på 1970 og 80-tallet preget av unisexklær i mørke farger. Dekonstruksjonismen henger fremdeles med i Commes des Garçons egen kolleksjon for høsten 2008, men stilen er ikke lenger like androgyn.

Høstens designersnadder fra H&M er i boks. Denne gangen er det fra Comme des Garçons, som designes av japanske Rei Kawakubo.

«Commes» har bare rundt et dusin egne butikker på verdensbasis, men ble grunnlagt allerede i 1969. På hele 70- og 80-tallet var merket blant de hotteste i verden, kanskje særlig underground, og var et av de første japanske merkene som fikk gjennombrudd i Europa – kjent for sine innovative «japanske skjæringer», ofte inspirert av ny-wave dekonstruksjonisme i goth’a svart. Om de røde prikkene på pressemeldingen representerer høstens tema, eller er H&Ms egen deko vites ikke. Se mer på nettbutikken til Commes des Garçons. Du kan også se bilder fra høstkolleksjonen til Comme des Garçons her!

Preview for pressen er 8. oktober. Så du trenger ikke å begynne å campe utenfor Oslo City riktig enda ;)

Reklamer

2 kommentar

  1. Nei, vet du hva, jeg syns den kolleksjonen er helt forferdelig.
    Comme des Garçons har selv mange morsomme og spesielle plagg, men for HM har de ikke kommet med noe som strekker seg serlig høyt på min liste iallefall.
    Morsom blogg foresten;)

  2. Heisann.
    Jeg er delvis enig. Var på førpremiere og sjekket ut deler av kolleksjonen. Mye kjipe stoffer på damekolleksjonen – men herredelen var av bra kvalitet og med mer klassiske plagg som tynne, streite gensere, fine dressjakker osv. Synes vel egentlig at de siste 2-3 samarbeidene har vært mindre vellykkede. Vi kjøper bare fordi det er «designerklær», ikke fordi det egentlig er så superbra ;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: