• august 2008
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Meny

 • Arkiv

 • Nyeste kommentarer

  Ali B. til Famous people born on this dat…
  Famous people born o… til Norway bans fur on the catwalk…
  Famous people born o… til «Mote mot Pels» lanseres i…
  hilde marstrander til «Mote mot Pels» lanseres i…
  hilde marstrander til «Mote mot Pels» lanseres i…
 • Hold deg oppdatert!

 • Topp innlegg

RAPPORT: Oslo Fashion Week (del 2)

Mens tirsdagens offisielle åpning slet med lummert vær, dårlig aircondition og mørke designskyer, ble torsdagens visninger et friskt pust.

OFW koplet opp designermerkene «Who Knew?!», «Kassert» og «SVIN Clothing» i kveldens første trippelvisning – alle med stort fokus på sub- og ungdomskultur, samt gjenbruk/Third-hand. Disse grunnkonseptene åpner for større frihet både innenfor både designbiten og stylingen, og i disse tilfellene også på musikkfronten, noe som kan gjøre totalopplevelsen mer spennende og inspirerende.

<< WHO KNEW?!: Designes av Ellen Knutsen, som også har egen butikk og systue i Fredrikstad.

WHO KNEW?!

Ballet ble startet av Who Knew?!, som designes av Ellen Knutsen. Third-hand, eller omsøm av 2.nd.-hand klær, har vært Ellens spesialitet i mange år, noe hun mestrer bra. En nesten hel-hvit kolleksjon, sydd sammen av blondegardiner, helsetrøyer og damaskduker m.m., stylet med tribal klistremerketatoveringer. Hadde klærne vært svarte, kunne de godt ha passert som originaler fra Vivienne & Malcolms Kings Road-sjappe SEX, sånn cirka 1975. Jeg likte også tiaraene, laget med Kinderegg-figurer sprayet med sølvmaling. Og pilleeskehattene med Pez-figurer. Bra visning.

KASSERT

Med live DJ, modeller som faktisk liknet på ordentlige mennesker og rikelig med fett earcandy på scenen, ble Kassert en av kveldens mest groovy opplevelser. Tydelig rettet inn mot Hip Hop-miljøet, særlig den vellykkede herredelen av kolleksjonen, bl.a. med baggy knebukser i feit, beige kord og noen superkule, oversized, knallrøde jakker i myke «luksusghettostoffer». Den første kjolen som steg ut på podiet var også en vinner. En liten cocktailkjole sydd opp av noe som så ut som et afrikansk, printet stoff. Veldig fint snitt på den, jeg liker måten korsettoverdelen scooper seg opp fra under brystpartiet og stopper i løse luften. Bra hår og makeup var det også.

SVIN Clothing

Jeg liker villsvinene i logoen til SVIN Clothing, og kolleksjonen har også sine gode sider. Noen av antrekkene er sydd opp i litt nylonaktige gardinstoffer, noe som kanskje ikke ville vært mitt førstevalg om jeg skulle gått til innkjøp av en ny cocktailkjole. Samtidig er det jo litt fint å se litt ekle stoffer få nytt liv i et nytt segment. Mye ballongkjoler og skjørt, og noen av dem bollet seg ut fra rett under brystet. Det ble litt uformelig på noen av antrekkene. En kul liten kåpe i kolleksjonen, skulle jeg derimot gjerne ha tenkt meg. De prikkete kjolene var også fine, og satt veldig pent på modellene. Fint snitt.

ORGANISKE FORMER: Nina Skarra sin kolleksjon for neste sommer. Bilde fra denne saken i MSN Style.

NINA SKARRA 

Nina Skarra sin visning ble servert etter pausen. Og her var det virkelig mye flott å hvile øyene på. Kolleksjonen hennes er mye mer Haute Couture, og det er gøy å se hvordan publikum lener seg fremover i stolene for å forsøke å forstå hva designeren har gjort, for å få det til å se slik ut. En effekt hun har utforsket i mange retninger, er chiffon oppskåret i hundrevis av identiske, organiske former. Sydd tett mot hverandre, får de en vakker bølgende bevegelse når man rører seg i plagget. Noen ganger ser chiffonformene ut som løvtynne pengeblomster i vinden, andre ganger som kronblad. På langsgående ermer får chiffonflakene et utseende som minner om sporene på undersiden av en sopp. Delikate, gjennomsiktige flak, som ligger i perfekt avstand fra hverandre. Lekkert. Noen av plaggene hadde en del løse småtråder, andre overhodet ikke. Hårstylingen var også nydelig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: