RAPPORT: Oslo Fashion Week så langt…

NYTT DESIGNPROGRAM: Det er Bates United som har designet årets designprogram for Oslo Fashion Week (OFW). Nicely done.

Here we go again…

Høstens Oslo Fashion Week er allerede halvveis, og en mengde norske designere har allerede vist sine kolleksjoner for neste sommer.

Den offisielle åpningen på tirsdag kom en halv dag etter første offisielle visningen, som gikk av stabelen kl. 13:00 samme dag på Posthallen. Æren ble tildelt den etisk bevisste og miljøkjærlige designeren Leila Hafzi, som i senere tid har inngått et samarbeid med Marcus Andrè Green.

LEILA HAFZI

Samarbeidet har blant annet medført et større fokus på print, i dette tilfellet enorme håndmalte leoparder (eller geoparder?) med lubne poter. Kolleksjonen består først og fremst – som tidligere år – av fotside premierekjoler med delikate draperinger i en stil som fusjonerer klassiske, greske gudinnekjoler med kjendistreff på studio 54. Selv om jeg personlig får assosiasjoner til de digre, svarte panterne fra Italian House som står og vokter inngangsdører over hele nedre Frogner. Kanskje litt for mye Roberto Cavalli, og muligens en tanke for sent, men lekkert utført som vanlig fra den norske motebransjens Katharine Hamnett og hennes stilsikre kompanjong. Jeg håper å legge ut bilder fra kolleksjonen i løpet av en dag eller to – sjekk tilbake senere!

TIL Å SPISE OPP: Fam sin genser med strikkede muffins og bananer smakte veldig godt midt i alt det svarte, beige og luftslottfargede. Foto av Fam, stjålet fra Facebook-sida hennes ;)

TRENDVISNINGEN

Etter den offisielle åpningen, med konferansier Torbjørn Harr og intro av Pål Vasbotten, gikk selve Trendvisningen i gang – med smakebiter fra årets deltakere. En litt begredelig affære, med mye hummer og kanari. Men kanskje mest kanari. Jeg skulle ønske meg at stylistene og designerne konsekvent plukket ut de mest spennende plaggene fra hver kolleksjon, og styrte unna de mørkeste og mest basic kreasjonene. Men noen stikker seg selvfølgelig ut i positiv forstand, for å nevne noen dyktige ytterpunkter, bl.a. Soak Bikinis badetøy, Iselin Engans luftige chiffonkreasjoner og Fam Irvolls kitschy genser, med påsydde godsaker som is-på-pinne, glaserte muffins og en skrellet banan – i strikk! Og selvfølgelig hennes røde lakksko med snute og ører :)

<< ÅRETS DEBUTANT: Svarte tanker – og muligens en lysende fremtid? – for Kristofer Kongshaug. Bildet er lånt fra Henne.

ÅRETS DEBUTANT

Nykommeren Kristofer Kongshaug viste sine mørke sider, med en blysvart kolleksjon i dekonstruksjonismens tegn. Selvsagt til like dystre toner fra Joy Division. Kolleksjonen hadde likevel flere lyse punkter: Det er bl.a. interessant å se hvordan Kristofer utfordrer konvensjonelle oppfatninger av form og materialer – og spiller på kontraster. Hans plagg kombinerer det kroppsnære med volum, og matt med blankt. En tilsynelatende figurnærkjole i tynt, glinsende svart stoff, lik et insekt, har fått sydd inn luftigere, utenpåliggende flak i langsgående sømmer. De lagvise kreasjonene inviterer til nærmere ettersyn. Ikke alt er like bærbart, men noen av skinnbuksene har definitivt MTV-potensiale. 

MAGGIE WONKA

Stylisten og designeren Cecilie Juvodden er tilbake igjen, etter en pause fra rampelyset. Hun har nå splittet opp kolleksjonen i to deler: «Maggie Wonka» og «Cecilie Juvodden», der førstnevnte står for basedelen og sistnevnte for en mer typete kolleksjon. Dette var dessverre ikke et imponerende comeback, selv om alle plaggene i Maggie Wonka-delen absolutt var bærbare og søte plagg i romantiske snitt, de fleste i sommerlig hvit bomull. Problemet er vel at vi har sett så mye av disse storskjortene og blondekjolene allerede – ja dette har jo pågått helt siden prærieskjørtene ble en landeplage i 2006. Det hjelper heller ikke at H&M og Gina Tricot selger snarlike varianter til et par hundrelapper. Cecilie Juvodden-delen av kolleksjonen derimot var klovnete og oversized, selv om tema var selskapskjoler og topper. Plaggene kom i stoffer som liknet shiny forstoff. Tofargede, sprakende syregrønne/grønne eller røde/rosa kjoler med krager som så ut som marengs. Det første jeg tenkte da jeg så kjolene var kun: CHRISTINE KOHT! (Don’t get me wrong, jeg synes Christine er ei kul dame. Nå snakker jeg kun fashion, her…)

Cecilie Juvoddens tidligere kolleksjoner var preget av hennes bakgrunn som stylist, og det var lett å la seg imponere over kolleksjonenes mange kombinasjonsmuligheter innad. Alle plaggene lot seg tilsynelatende mikses, og det var rikelig med accessoirer på catwalkene. Denne gangen har Cecilie «mistet» litt av stylisten i seg. I stedet for å vise kombinasjoner, spennede tilbehørsstyling og variasjonsmuligheter, får vi svært mange nesten like plagg stylet på identisk måte: Kjole med sko (ingen underdel), lang skjorte med sko (plaine jeans under), kortere skjorte med sko (knapt synlig hot-pants under). Her finnes ingen genser til å ta uttapå kjolen/skjorten/den kortere skjorten. Ingen sommerjakke. Ingen veske. Ingen smykker. Ingen egne sko. Ingen hatter. Ingen lag-på-lag varianter. Ingen lek.

Våkne opp, Cecilie – vi vil ha tilbake superstylisten i designeren i deg! We know you can! x

——————————————————————–

Her er moteukas offisielle program, spedd på med visningen til Moods. I tillegg har en rekke andre designere valgt å vise sine kolleksjoner utenom programmet til OFW denne uka, bl.a. Batlak og Selvig, som viste på Galleri Riis onsdag kveld.

 

STED

Oslo Kongressenter (OKS) i Folkets Hus, Youngs gate 11 (hovedarena)

DNB Nor Marmorhallen, Kirkegata 21 (2. arena)

 

TIRSDAG

Kl. 13.00. Pressevisning – Posthallen

Leila Hafzi

Kl. 17.00. Dørene åpnes

Kl. 18.00. Offisiell åpning

Trendvisning

OFW Prisutdeling

Sesongens debutant Kristofer Kongshaug

 

ONSDAG

Kl. 15.00. Separatvisninger

Soak Bikinis

Nårsk – Ivelina Dagsvold

Vatle

Kl. 16.00. Separatvisning

Julius Caesar

Kl. 17.00. Separatvisninger

Regine Mowill

Pling

BaronBaronne

Kl. 17.00. Foredrag – DnB Nor – Marmorhallen

«Magefølelse, miljø og litt moteriktig galskap» ved Tone Skårdal Tobiasson

 Kl. 18.00. Separatvisninger

C. Øberg

Johnny Love

Armando Santos 

Kl. 18.00. OFW trendvisning – DnB Nor – Marmorhallen

Kl. 19.00. Separatvisning – DnB Nor – Marmorhallen

Morami 

Kl. 20.00. Separatvisning

Maggie Wonka

 

TORSDAG

Kl. 17.00. Separatvisninger

Who Knew?!

Kassert

SVIN Clothing

Kl. 18.00. Separatvisning

Nina Skarra

Kl. 18.00. Foredrag – DnB Nor – Marmorhallen

«Magefølelse, miljø og litt moteriktig galskap» ved Tone Skårdal Tobiasson

Kl. 19.00. Separatvisning

Elton & Jacobsen

Kl. 19.00. OFW trendvisning – DnB Nor – Marmorhallen

Kl. 20.00. Separatvisning – DnB Nor – Marmorhallen

Minna Hannila

Kl. 21.00. Separatvisning – Nasjonalmuseet – kunsthallen på Tullinløkka.

FIN

 

FREDAG

Kl. 18.00. Separatvisning

iiS by Siv Elise Seland

Kl. 19.00. Separatvisninger

Hild Rief

Fam Irvoll

Anita Leer 

Åse Strand

Kl. 20.00. Separatvisning

Iselin Engan

Kl. 21.00. (Uoffisiell visning)

Moods of Norway

 

LØRDAG

Kl. 21.00. Separatvisning, Ekeberg Restaurant

Kaare Lund

Kl. 22.00. Fest!

På Ekeberg Restaurant. Kun forhåndskjøp av billletter. Billetter kjøpes på post@platinumagency.no

—————————————————————————-

HOTSPOTS

OFW Nightclub

Barbeint er OFWs offisielle nattklubb. Som foregående sesonger så fester designerne og deres gjester på byens hippeste nattklubb. For gjesteliste; kontakt dagens designere eller Barbeint.

OFW Showroom

I foajeen på Oslo Kongressenter har OFW plukket ut noen lovende designere. De alle vil også presentere sin kolleksjon med en visning i løpet av uken.

Åpningstider

Onsdag til fredag kl. 10.00 til 21.00

——————————–

Mange nettaviser skriver semidaglige rapporter fra moteuken, bl.a. Dagbladet, Side2 og Aftenposten. Følg med, følg med! & HAVE FUN, GUYS!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: