• august 2008
  M T O T F L S
  « jul   sep »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Meny

 • Arkiv

 • Nyeste kommentarer

  Ali B.Famous people born on this dat…
  Famous people born o…Norway bans fur on the catwalk…
  Famous people born o…«Mote mot Pels» lanseres i…
  hilde marstrander på «Mote mot Pels» lanseres i…
  hilde marstrander på «Mote mot Pels» lanseres i…
 • Hold deg oppdatert!

 • Topp innlegg

 • Reklamer

Moteuka i København (sommermoter 2009)

TINA GOES TO COPENHAGEN: Norske Tina Haagensen (Designerspirene) hadde stand på moteuken i Køben.

«USMINKET» var på moteuka i København; på CPH VISION i Øksnehallen, hvor sommermotene for neste år ble vist. I løpet av noen hektiske timer spolte jeg meg gjennom messehallene, og fikk med meg de viktigste hovedtendensene for neste sommer.

Jeg fikk også anledningen til å hilse på noen av de norske designerne som stilte ut i messehallene, blant annet Simen Staalnacke fra Moods, Mette Møller, Tine Mollat og Tina Haagensen.

NOSTALGI: Mette Møller sine klær frir til oss på et emosjonelt plan. Fra kolleksjonen for sommeren 2008.

GJENBRUK AV TRENDER

Designerne viste et bredt bilde. Mange mindre designere satset på en slags improvisert glamour, som ofte består av både nostalgi og futurisme. 50-tallet mikses med japanske skjæringer, eller ny-rave sko i day-glo fager til et preppy college- eller sportsantrekk. En del designere leker med «vintage»-looken, ofte i enten sommerblekede pasteller eller Blendahvitt, eller i fagerike, taktile stoffer (silke, resirkulert skinn, fuskepels, strikk m.m.) med bohemsk vri. Den siste er hakket mer original og redaksjonell, og kommer sikkert til å bli en hit blant stylistene. Sport og industri inspirerer til praktiske no-fuzz work-wear og crispy sportsklær. «Utility chic» er også tilbake, mange med den rette dosen arkitektoniske trackbacks,  funksjonelle finesser – og et hint av sexy powerdressing. Økologi og fair trade vokser også videre. Heldigvis.

SPÅR MOTER: CIFF lager alltid trendskisser for hver KOMMENDE sesong. Denne er for årets høst/vinter. 

NOEN NAVN I FARTA…

Mette Møller viste en søt sommerkolleksjon, bl.a. med en retro halterneckkjole ironiske trykk, brente sommerfarger og noen fine jakker med kule ballongermer. Veldig chic’e! Salget gikk bra for alle de norske designerne jeg snakket med.  Andre interessante navn var merket Guðrun & Guðrun, som hadde noen morsomme angora-og-tyll-skjørt (ikke så pent laget, men de skal ha credit for ideen) og Odd Molly hadde en veldig delikat og søt, men likevel etnisk fargesprakende, kolleksjon med søte kjoler og tunikaer (jeg har hørt rykter om at det ikke går så bra med salget deres for tida, men jeg vet ikke om det er sant – klærne burde i alle fall bli kommersielle vinnere!). Jeg likte også klærne fra tyske Antonia Goy

ODD MOLLY: Svensk designer med sans for løssluppen romantikk.

HERREMOTE

Herremoten var variert, men det var likevel noen store linjer. Mange designere, både mindre uavhengige og innenfor områder som mainstream sport og fritid, fortsetter å fremelske den 60-talls inspirerte looken til Peter Doherty & Co. – komplett med små hatter på snei og drainpipe jeans. Men denne gangen er det en litt mer sporty variant av Pete som dukker opp (som om han hadde byttet ut crack-pipa med cricket, eller noe sånt), med friske, syrlige sommerfarger og grafiske print som striper, blokker, ruter og ornamentikk, eller motiver som gir assosiasjoner til røffe tegninger i en skissebok. Ganske kult. Selv Tommy Hilfiger og Fred Perry har spritet opp i det siste, og mange er også helt klart inspirert av dem. Og snart kommer 70-tallet for gutta også…

 

MIXED MEDIA: Grafiske print og striper er hot innen klesdekor for tida. Her fra danske Psycho Cowboy.

Her er utdrag fra en rapport fra arrangørene om årets moteuke i København; Copenhagen International Fashion Fair (CIFF). Den er på dansk, som jeg regner med at de fleste forstår:

Næste års sommertøj kom i hus

Over fire messedage er moden blevet endevendt i både Bella Center og Forum Copenhagen. CIFF og Gallery kommer ud med flotte besøgstal efter en modeuge, der blev præget af stor international interesse.

Den københavnske modeuge er tilendebragt, og både CIFF i Bella Center og Gallery i Forum Copenhagen kan se tilbage på fire hektiske messedage. Indkøberne har været fuldt optaget af at få næste års sommertøj i hus, hvilket har skabt travlhed blandt udstillerne.

CIFF blev besøgt af 28.408 indkøbere, og messeledelsen på Copenhagen International Fashion Fair er godt tilfreds med resultatet:

– Vi betragter det som et godt resultat, at så mange indkøbere har valgt at besøge CIFF i forbindelse med modeugen, der bare vokser og vokser. Der er ingen tvivl om, at denne modeuge har cementeret Københavns status som Nordens modemetropol. 

Gallery fordobler internationalt besøgstal

Nyeste skud på stammen, Gallery i Forum Copenhagen, som blev afholdt for tredje gang, tiltrak ikke færre end 11.298 besøgende, hvoraf 3.284 er fra udlandet. Dette svarer til en fremgang på ikke mindre end 50% i forhold til august sidste år.

Også pressen var særdeles interesseret i Gallery; Mere end 1000 pressefolk lagde vejen forbi Forum, hvor Gallery denne gang kunne byde på 152 udstillere.

Læs mere på www.ciff.dk og www.gallery.dk

Reklamer

Én kommentar

 1. Hey!
  Gimme link for downloading XRumer 5.0 Palladium crack!
  Thank you…
  Very-very much.
  I’m so need this program for advertise my web projects!!! This software is the best thing for online promo and mass posting, you know…

  And, dont send me XRumer 2.9 and XRumer 3.0 – that versions are too old!

  P.S. Google cant help me((((

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: