• august 2008
  M T O T F L S
  « jul   sep »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Meny

 • Arkiv

 • Nyeste kommentarer

  Ali B.Famous people born on this dat…
  Famous people born o…Norway bans fur on the catwalk…
  Famous people born o…«Mote mot Pels» lanseres i…
  hilde marstrander på «Mote mot Pels» lanseres i…
  hilde marstrander på «Mote mot Pels» lanseres i…
 • Hold deg oppdatert!

 • Topp innlegg

 • Reklamer

Sjenert norsk design

Dagbladet skriver i dag om den nederlandske trendforskeren Li Edelkoort (57), og hennes medvirken til en internasjonal designutstiling på arkitektkontoret Helen & Hard i Sandnes.

«Edelkoort har vært kurator for utstillingen ‘A World of Folk‘ i Sandnes, som åpnet i juli i forbindelse med kulturbyen Stavanger 2008. Det er her hun har fått øynene opp for norsk design», skriver avisa. 

FLERE HALLINGKAST?

Jeg stusser litt på et av utsagnene hennes: – Dere må ikke være så sjenerte. Vær enda mer norske – se etter det unike som er deres eget, sier Li Edelkoort (57), som jobber i trendprognosebyrået Edelkoort.

Har ikke tendforskeren fått med seg at det er typisk norsk å være sjenert? Dette er jo vårt fremste varemerke! Jeg lurer litt på hva hun vil at vi skal være mere avHun fortsetter:

– Regjeringen deres burde gjøre mer for å dytte norsk design opp og fram. Forsiktigheten er deres svakhet. Men nå som vi har satt fingeren på problemet, kan vi ta det opp til debatt.

GENETISK BELASTET

Hm. Nettopp. Vi nordmenn er av natur for forsiktige. Når skal regjering og norsk moteindustri ta coachingtimer for å lære å tro på – og selge – en av landets viktigste ressurser, design – ikke minst med tanke på fremtiden. Oljen kommer til å ta slutt, og det er viktig å begynne å satse på det vi er gode til på andre felt. 

– Norsk design er ikke det samme som dansk og svensk. Den er mer autentisk og ekte, og har en renhet og bærekraft som jeg ikke finner på samme måte hos de andre skandinaviske landene. Jeg tror dere kan komme langt – med en liten dytt i ryggen, avslutter trendforskeren.

Enig, det er virkelig ikke noe i veien med norsk design. Det kan være alt fra middelmådig eller smart til helt genialt. Men det var det dyttet, da. Hvem skal gi oss det?

(Og kan du si i fra på en skånsom måte, helst uten å skrike, når det skjer, eller?)

MOODY: Moods of Norway er blant mindretallet av norske klesmerker som satser kommesielt og internasjonalt. Disse gutta sliter verken med sjenanse eller forsiktighet, og har skapt big-business på egen hånd. 

P.S. Sjekk for øvrig ut nettsidene til SNITT – magasin for visuell kommunikasjon, som utgis av Grafill.

Reklamer

Én kommentar

 1. […] blir litt på gefühlen). Jeg oppfatter det uansett som at essensen av artikkelen handler om litt av det samme som jeg skrev i forrige blogg: «Sjenert norsk design». Selv om jeg på ingen måte påstår at jentene fra Rett & Slett er sjenerte, så oppfatter […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: