Designerguiden: Louis Vuitton


RED HOT VUITTON: Rachel Clark i annonse for våren 2008.

 

  • Kjent for: Beige vesker og kofferter med LV-monogram.
  • Grunnlagt: Første butikk i Paris i 1854.
  • Kjente kunder: Madonna, Paris Hilton, Charles Lindberg, Catherine Deveuve, Zsa Zsa Gabor, Sophia Loren, Pamela Anderson, Jessica Simpson, Mary J. Blige, Maria Shaparova.
  • Priseksempler: Håndveske kr. 6000, kjole kr. 7000.

Louis Vuitton Malletier ble født i Frankrike i 1821. Hans far var snekker, og guttungen arvet sansen for praktiske løsninger og solid håndverk. I 1835 la han ut til fots på den 40 mil lange landeveien til Paris og fikk jobb som assistent for en anerkjent koffertmaker, Monsieur Merechal, som blant annet lagde reiseutstyr for hoffet til Keiserinne Eugenie. 

I 1854 startet han sitt eget firma i Paris. Merket ble etter hvert en av verdens fremste leverandører innen reiseutstyr, og etterspurt blant alle fra kongehus, sports- og filmstjerner til leger og oppdagelsesreisende.

Familiebedrift

Etter at Louis døde i 1892, tok hans sønn Georges Vuitton over. Han lanserte «LV» som varemerke, fordi de allerede da slet med kopier. Merket er fremdeles verdens mest kopierte. Da Georges gikk bort i 1936 overtok hans sønn igjen, Gaston-Louis Vuitton. Fra 1943 falt ansvaret på Louis’ oldebarn Odile og hennes ektemann Henry Racamier. I dag er et annet oldebarn, Patrick-Louis Vuitton, direktør i motehuset, og siden 1998 har Marc Jacobs designet klærne. 

De første kolleksjonene med klær for begge kjønn kom i 1998 og i 2003 samarbeidet Jacobs med Takashi Murakami, en kjent japansk designer, om «cherry blossom»-veskene. Louis Vuitton er en del av LVMH-gruppen.

På nett:

www.louisvuitton.com

Reklamer

3 kommentar

  1. […] Smart thinkin’, LV! NB! Les mer om Louis Vuitton i USMINKET sin designerguide! […]

  2. Store mengder av skinnet som LV produktene produseres av kommer fra norske kuer. Leste en lang artikken om dette i DN Lørdag for et par år siden.

  3. Marihenrikke: Ja, det ringer en vag kubjelle hos meg, når du sier det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: