• mai 2008
  M T O T F L S
  « apr   jun »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Meny

 • Arkiv

 • Nyeste kommentarer

  Ali B.Famous people born on this dat…
  Famous people born o…Norway bans fur on the catwalk…
  Famous people born o…«Mote mot Pels» lanseres i…
  hilde marstrander på «Mote mot Pels» lanseres i…
  hilde marstrander på «Mote mot Pels» lanseres i…
 • Hold deg oppdatert!

 • Topp innlegg

 • Reklamer

«Fagfolk» – med lisens til å drepe

Brannmennene ville redde grevlingungene. Men det ville ikke viltnemda. Foto av Cornelius Poppe for Scanpix.

Denne saken i Dagbladet opprører meg: «Overfor NTB bekrefter Viltforvaltningen i Oslo at beslutningen om å avlive brannofrene skjedde allerede samme kveld. Fagfolkene mente den raske døden var til det beste for dyrene.»

Dette er da en svært dårlig forvaltning av ville dyr – og jeg tipper at dyra ikke ville ha vært enige i at å dø var det beste for dem. «Viltforvaltningen» har vel fått noen retningslinjer som går på vern av dyr, eller består jobben deres kun i å drepe alt som ikke sier «purr» eller logrer med halen.

Hvor vanskelig er det å kjøre dyra ut i skogen. Det er der de fleste av dem bor.

Hva er problemet. Har de ikke lappen? Ikke kjøretøy? Vet de ikke hvor skogen ligger? 

Hvor mye «fag» kan egentlig disse såkalte «fagfolka»? Thumbs opp for de snille brannmennene! De skjønner seg vel bedre på verdien av et liv, uansett hvor stort eller lite det måtte være. 

11 kommentar

 1. blir ordentlig kvalm av og lese dette! Er det slik respekt vi ønsker at andre skal ha mot oss! er det slik respekt vi ønsker og vidreformidle til andre! hjerteløshet og egoisme! Ja vi får bare fortelle barna våre det da, at den den beste utveien er døden om det blir litt vannskelig! For vi må for all del ikke løfte en finger for og hjelpe! Viltforvaltningen er en SKAM som lar dette skje! Så lite restekt for ville dyr og livet skal man lete lenge etter! Neimen om jeg ringer viltforvaltningen om jeg skulle komme over et dyr i nød!

 2. Marioneta: Huff, ja. Enig med deg.

  Nå har jeg akkurat snakket med Dyrevernalliansen (www.dyrevern.no), som forteller meg at det ikke finnes noe påbud om at du MÅ ta kontakt med Vilnemda spesielt, om du finner et vilt dyr i nød. Du står altså fritt til å IKKE ringe dem, og heller velge å ta kontakt med andre fageksperter; for eksempel en biolog eller veterinær, eventuelt en dyrepark eller en dyrevernsorganisasjon.

  Det er jo greit å vite!

 3. Steinalder holdning, få intrykk at viltforvaltningen er en gjeng «cowboyer, skytt først tenk etter» moral så lavpannete at de heller børde finne seg en jobb som overhode ikke har noe å gjøre med dyr (eller mensker).

 4. Erik: Ja, man kan jo begynne å lure på hva disse menneskene har gjort for å kvalifisere seg til jobben. Kanskje er det deres interne regelverk som tvinger dem til å avlive dyrene, men i så fall må jo dette forandres på snarlig. Saken om grevlingungene har vekket stort engasjement blant publikum. Forhåpentligvis er dette engasjementet med på å øke press mot Viltnemda, slik at de kan forbedre sine rutiner. Fort.

 5. Ehh, først går de ut i media om folk som forlater dyrene sine pga ferie, og så dumper det 3 grevlingunger ned i fanget deres, og så avliver de dem, nettopp pga en fridag.. jeg mener, kanskje de hadde hatt en sjanse hvis de hadde blitt sluppet fri et sted..
  Slippp kjærledyra fri, det er vår.

 6. Forbanna Viltforvaltning. Rett og slett møkkafolk. Jeg ble så glad da jeg leste om grevlingungene i går, nå er jeg bare trist og forbanna:(

 7. Jeg er tildels enige med dere alle sammen, men Dagbladet må nok ta sin del av «æren» for oppstyret, selv om det nok kunne vært gjort noe mer for å prøve å finne en løsning. Mye av problemet her er vel at dette var unger, og at moren ikke var funnet. Ved å sette grevlingungene ut i skogen ville de ha lidd en verre skjebne, enten ved å bli tatt av andre rovdyr eller ved å sulte i hjel. Det jeg reagerer mest på er at brannmennene ba om at de ikke skulle avlives i tilfelle moren kom til rette, og forberedte seg på å fange henne hvis hun dukket opp senere. Litt tid må de som forvalter dyrene gi folk som er genuint interessert i å gjøre noe med dette, i stedet for å avlive dyrene tvert.

 8. Du skjønner vel at disse valpene ville ha dødd ute i skogen uten mamman sin? Derfor ble de ikke kjørt til skogs. Jeg synes Viltforvaltningen gjorde helt rett. Hva synes du hadde vært et riktig alternativ da?

 9. Dette synes jeg er veldig trist kapittel, om hvordan man forvalter ville dyr hos viltnemda, trodde de var mer humane ovenfor dyr, og hjelpe dem. Det går sikkert en mor og leter etter ungene sine der ute et sted.
  Jeg må berømme brannvesenet for redningen av disse valpene, og samtidig få et slag i trynet når de får høre at valpene er avlivet. man blir deppa av sånt.
  Hvem satt i nemda den dagen, skulle gjerne hatt en debatt med de personene, med dyrevernallianse og mattilsynet som er vetrinærer og folket forøvrig.
  Hvorfor kan ikke vi klare og få dyr ut i sitt rette miljø når andre land klarer det.
  Grevlingene det er snakk om har hatt tillholdsted i skuret hos timms reperbane i mange år, så det har blitt et naturlig tillholdsted for dem.
  Tilslutt skal jeg si til viltnemda at, vet dere egentlig hva dere har gjort nå? Dere har ihvertfall ingen høy stjerne hos meg. Kommer heller ikke til og melde fra til dere om jeg finne dyr ute som har mistet moren sin.

 10. Hårreisende! Trist, respektløst! Skulle gjerne snakket med de folka som tok spøyta på grevlingbarna. Helt forkastelig at i mulighetens verden ikke finnes alternativ til døden!? Tviler på at det var så vanskelig å beholde 4 liv.
  Nekter å forstå viltforvaltningens avgjørelse.

 11. Desmond, N, Heimstad, Kjell og Solveiga: Tusen takk for deres innlegg! Vi får følge med i media og si i fra hver gang det skjer slike grove tabber. Det er den eneste måten man kan forandre på ting – ved å si i fra at dette er uakseptabelt. Ha en fin vår og sommer alle dyrevenner!
  x

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: