Sexy rumpe med riktige sko!

Trenden med «sunne sko», som aktiviserer en større del av ben- og setemuskulaturen, er en hot greie for tiden. En rekke produsenter har kommet opp med sine versjoner. De fleste lover at rumpa blir hardere og beina mer tonet, bare ved å skifte til disse skoene, som er konstruert med en schwung i veigrepet, som gjør at muskulaturen må jobbe mer enn vanlig for å holde kroppen i balanse. 

FITFLOP TIL NORGE

Nå har FitFlop kommet til Norge, og i følge pressemeldingen har etterspørselen vært enorm siden de ble lansert i USA, England og Australia i fjor. «Dette er sandalen som fusjonerer fashion og funksjon til fingerspissene», skriver de. I likhet med de andre merkene på markedet har FitFlop en såle som skal trene kroppen din mens du går. Den er utviklet med teknologi som gjør at hvert steg med en FitFlop på foten skal forsterke muskelstyrken i rygg, rumpe, lår og legger. FitFlop skal i tillegg gi en bedre holdning, økt forbrenning og reduksjon av cellulitter med lav belasting på kroppen. Fottøy er vanligvis konstruert for å holde foten stabil slik at muskulaturen slapper av. FitFlop og liknende skotøymerker gjør at foten kommer i «ubalanse» gjennom tråkket slik at muskulaturen i fot og legg må jobbe ekstra hardt for å kompensere. I FitFlop sitt tilfelle er resultatet ca. 14-15% ekstra muskelaktivitet per steg i forhold til normale sko og sandaler. 

BARFØTT TEKNOLOGI

Andre merker på banen er de kjente Masai Barefoot Technology (MBT) fra Sveits, som har en kraftigere konstruksjon enn sandalen, og aktiviserer rumpe- og benmuskulatur med opptil 19% mer enn vanlig. Masai-skoenes virkning er godt dokumentert i utallige forskningsrapporter.

 

 

ASIATISKE SKO FRA TYSKLAND

Et annet merke som har kommet på banen i senere tid er Chung Shi, som profilerer seg som en sko med innebygd «pilates-teknologi» som fjerner cellulitter. Skoene er forlengst blitt hotte i Hollywood, med kjendistilhengere som Natalia Vodianova, Erin O’Connor og Jerry Hall. Til tross for sitt eksotiske navn og sjelfulle, japanskinspirerte nettside er skoene designet i Tyskland. En av de største nettbutikkene for disse skoene, Lizzie Fitness, er forsiktige med å angi hvor mye mer du forbrenner eller aktiviserer musklene med disse skoene, men presseomtale verden rundt tyder på at de har hatt stor suksess. Kanskje også fordi skoene er en tanke nettere, enn de fleste andre slike «slankesko».

VERDT Å HUSKE …

Vær forøvrig oppmerksom på at de fleste slike sko, og da spesielt trainer-modellene er tyngre enn normalt, noe som øker risikoen for belastningsskader. I tillegg til de tre variantene som er nevnt her, finnes et mylder av andre merker. Noen av dem funker, noen ikke. Les en veldig bra artikkel om dette her!

 

Reklamer

4 kommentar

  1. Joda, -mye fint der, men for å få slike legger som hun på det første bildet er det en ting som gjelder, -og det er trening. ;-)

  2. Britt Åse: Du har så rett, så rett :D
    Men jeg tror disse skoene er ment som et supplement til trening, ikke en erstatning for …?? Men det er HELT SIKKERT mange som håper de slipper unna med bare å kjøpe skoene. Kanskje særlig i USA? ;))

  3. Hirrhirr! helt sikkert. Man blir ikke kroppsbygger av å overnatte i helsestudio, dog :-D

  4. Har kjøpt et par og de er helt fantastisk gode å gå i!
    Har ikke gått ned i vekt ennå, men er hvertfall en fin motivasjon til å gå litt mer i hverdagen ;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: