Hildes moteblogg: Moteriktig eiendom

«Hildes moteblogg» er en serie blogger som først ble publisert på Henne.no i 2006. Du finner (etter hvert) alle under «Kategorier», på drop-down menyen til venstre. Legges ut semidaglig.

Foto: Fashion Doll Chronicles.

«Eiendomsmeklerne snobber opp med terminologi fra motebransjen, for å få fart på salgene»

 

Av Hilde Marstrander (Skrevet 20.11.2006. Oppdatert 11.05.2008)
Motebransjen og eiendomsbransjen har mye til felles. Særlig i oppgangstider, når pengene henger løst mellom fingrene på folk, og vi shopper utleieleiligheter og oppussingsobjekt, som om de skulle være Manolo eller Choo. Eiendomsmeklerne snobber opp hver gang det er jappetid, og forsøker å tilsnike seg terminologi fra motebransjen, for å få fart på salgene.
«QUADRATUREN»: Å dele tak med Oslo Fashion Week gir svært moteriktige assosiasjoner.   

 

MOTERIKTIGE OMGIVELSER
Dette var også tilfellet da studioleilighetene i «Quadraturen» i den gamle Posthallen i Prinsens gate – som ved flere anledninger har vært åsted for Oslo Fashion Week – ble lagt ut for salg. Her har nemlig leilighetene designvask og designtrapp, her er det høy kvalitet, lekkert og flott – og ikke minst svært mye garderobeplass. Slike lokkende ord er kanskje litt av grunnen til at en 15 kvadratmeter stor ”skoeske” i den samme bygningen gikk for 1,125 millioner kroner i 2006, eller en kvadratmeterpris på svimlende 75 000. 15 kvadratmeter! Man kan jo knapt snu seg i kåken!
TRENDY INNPAKNING: Interiørprogram og hjemme-hos reportasjer konstruerer et behov for moteriktige settinger for hjem og arbeidsplass (Foto: Big Brother).

 

GLAMORØSE ANNONSETEKSTER
Men det er ikke bare midt i Oslo Sentrum at meklerne jåler opp annonsene for å tiltrekkes en moteriktig kjøpegruppe. Søkte du på ordet trendy i finn.no sin eiendomsbase i november 2006, fikk du 65 treff i Norge, hvorav 35 var i hovedstaden. Ordet mote ga deg 89 treff på landsbasis, mens kun én var moteriktig. Og den lå i Hafrsfjord. Hele 17 kåker var fasjonable, 10 hadde ordet skreddersydd i annonseteksten, sko ga deg 43 annonser, smykker 3 treff, mens ordet klær faktisk ga deg hele 327 treff. Til og med ord som feng shui og caffe latte gir deg treff på eiendomssalg Norge rundt – fra Grünerløkka til Ranheim!
MOTEORDENE ØKER
Siden bloggen først ble skrevet har jeg tatt nye stikkprøver, og det viser seg at ordene har spredd kraftig om seg på halvannet år. Selv om markedet har flatet ut, betyr ikke dette at meklerne har tonet ned ordbruken. Tvert i mot. Når konkurransen om boligkjøperne tilspisser seg, er det desto viktigere å spille på våre forfengelige sider. I dag gir ordet trendy hele 141 treff, 27 kåker er blitt fasjonable, 16 boliger har fått skreddersydde løsninger, og 135 annonser forsøker å friste (kvinnelige?) kjøpere med å bruke ordet sko i sine annonser.
WALK-IN CLOSET: Eller gå-inn-garderobe. Bilde fra House and Home closet organizers, Zellers.

 

GÅ-INN-GARDEROBE
Men morsomt av dem alle er ordet walk-in, som fikk 99 treff på finn.no i 2006, og hele 294 treff i 2008. Altså en tredobling på bare 18 måneder! En walk-in garderobe er liksom opplest og vedtatt som”alle jenters drøm”, og har fått sitt navn fordi man kan gå inn i garderobeskapet – altså et helt eget rom, bare for klær og sko.
HUS MED EIENDOMMELIG ROM: Utenfor Haugesund finnes et hus med et walkin clothset.

 

SPRÅK I BEVEGELSE
Krogsveen i Sandefjord har fått med seg at stilige ord selger kåker som varme speltbrød, og forsøker seg på en walk-in, men bommer litt og forsøker å selge et hus i Rådhusgata med walking closeth, og Eiendomsmekler Vest forsøker å selge en prosjektert enebolig ved Karmøy utenfor Haugesund med walkin clothset – altså slængversjonen av verbet walking pluss en riktig så eiendommelig måte å stave closet på ;)

Jeg ønsker eiendomsmeklerne lykke til med salget, men håper for eiernes del at drømmegarderobene ikke har spasert ut av huset før de rekker å få flytte inn i sine nye og trendy hjem.

 

Originale kommentarer til innlegget:

-
21.11.06
 
20.11.06
 
20.11.06
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: