Sjekk-liste for bruktklær

Second-hand klær har, som begrepet indikerer, allerede levd et langt liv, og enkelte er ikke i form til comebacket. Her er 10 tips til hva du bør se etter, når du handler brukt … 

1. Første bud: Lukt på klærne! Bruktklær kan lukte alt fra oldemors parfyme til møllkuler. Men de skal ikke lukte svette eller våt bikkje. 

2. Prøv klærne. Ikke kjøp eldre second hand-klær uprøvd. De hadde andre kroppsidealer og figurformende undertøy i gamle dager.

3. Se etter flekker og sjekk alltid under ermene for misfarginger. Flekker og gule render på vaskede eller rensede klær går sjelden bort. 

4. Sjekk alle sømmer, særlig i slitepunktene: Lommeposer, under ermer, i gylfen på bukser og opplegg på frakker. Silkestoffer har spesielt lett for å gli ut i sømmene. Saumfar!

5. Sjekk at alle knapper er på plass og at glidelåsen funker.

6. Sjekk all elastikk. Gamle buksestrikker eller nylonstrømper kan råtne eller miste smidigheten.

7. Sjekk at skosåler og hæler ikke er spist opp av regnvær og grus.

8. Når du kjøper klær i blank sateng, vær oppmerksom på at disse stoffene lett «nugger», det vil si at de henger seg opp og får løse tråder.

9. Sjekk blondene, blonder er svært detaljerte og det kan være vanskelig å oppdage feil ved første øyenkast. Brukte blondeklær bør gjennomgåes nøye.

10. Er du ute etter et designervarp, bør du sjekke merkelappen. Er den sydd fast med ujevne håndsting, er det antakeligvis bare merkelappen som er ekte. Er den perfekt påsydd, er den sannsynligvis en original. Skrifttypen på merkelappen er en god indikasjon på tidsepoken plagget stammer fra.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: