• april 2008
  M T O T F L S
  « mar   mai »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • Meny

 • Arkiv

 • Nyeste kommentarer

  Ali B.Famous people born on this dat…
  Famous people born o…Norway bans fur on the catwalk…
  Famous people born o…«Mote mot Pels» lanseres i…
  hilde marstrander på «Mote mot Pels» lanseres i…
  hilde marstrander på «Mote mot Pels» lanseres i…
 • Hold deg oppdatert!

 • Topp innlegg

 • Reklamer

Hildes moteblogg: 8 år med shopping

«Hildes moteblogg» er en serie blogger som først ble publisert på Henne.no i 2006. Du finner (etter hvert) alle under «Kategorier», på drop-down menyen til venstre. Legges ut semidaglig!

«Jeg blir ikke overrasket om vi bruker enda mer tid på shopping, enn de engelske damene»

 

Av Hilde Marstrander (04.12.2006)

Forskere har funnet ut at britiske kvinner bruker 8 år av livet sitt på shopping, sto det på Nesteklikk.no i 2006. Jeg regner med at norske kvinner bruker enda mer. Avisen The Guardian publiserte for en tid tilbake en rapport som forteller oss at britiske kvinner tjener mindre enn kvinner i nesten alle andre, europeiske land. Jeg blir derfor ikke nevneverdig overrasket om norske damer, med sine høye lønninger og flagrende kredittkort, bruker enda mer tid på å fordrive tid og penger på handlerunden, enn våre medsøstre i Storbritannia. Mange undersøkelser plasserer norske kvinner på forbrukertoppen i europeisk sammenheng (og til og med gutta våre synes vi er noen sløsete fjoller, skriver VG i 2008).

6 år med såpeserier

Men kvinnelig, britisk tidtrøyte inkluderer mer enn «bare» 8 år med shopping. De engelske damene bruker hele fem år på å snakke i telefonen, forteller forskerne. Også her er det mulig at vi går de engelske damene en høy gang. Men la oss for moro skyld si at vi bruker like lang tid på disse kvinnelige kjerneaktivitetene i løpet av våre akk så korte liv; altså 13 år til sammen på shopping og skravling i telefonen! 

Vi vet fra før av at vi bruker 3 år på å ha mensen (selv om det selvfølgelig føles mye, mye lengre!), og hele 5 år på husarbeid («Hva var det jeg sa, du gidder aldri å hjelpe til i huset!») På en norsk nettside leser jeg at vi sover omtrent 1/3 av vårt liv – altså i omtrent 27 år, selv om noen av oss selvfølgelig sover langt mer og kanskje særlig også lengre. Vi spiser i 4 år, leser i 3 år og ser 6 år på TV. Og vips er vi oppe i 61 år! Snart tid for å pensjonere seg … 

Over 10 år foran PC-en

Men da har vi ikke en gang tatt med all skolegang og jobbing: En kvinne som har 40 arbeidsdyktige år med en normal åttetimers dag fem dager i uka (minus ferier og slikt), bruker 8,7 år på ren jobbing. I tillegg bruker vi cirkus 1,5 år døgnet rundt, på skole og studier. Vi er nå oppe i 71,2 år med et fullstappet program. For enkelhets skyld, og fordi det ikke finnes noen konkrete tall på dette, runder vi opp til 73 for non-stop helvete med ungeskrik og bæsjebleier (og da har vi vært svært beskjedne!)  – og da har vi faktisk under 10 år igjen å leve – dette fordi norske kvinners levelader er beregnet til i underkant av 83, i følge SSBMon tro hva vi gjør med de resterende 10?

Trener og dusjer til den store gullmedaljen?
Dytter i oss brownies og kaffe latte i flere år tilsammen?
Sprer ondsinnede rykter om eks’er, kjendiser og venner?
Doller oss opp foran speilet, så vi kommer for seint til både vårt eget og andres liv?

La oss for Guds skyld håpe at tallene er gale og at vi egentlig bruker 18 år på shopping. Eller har mindblowing sex i 10. Håper du har et spennende liv du også! ;-)

Det er DITT liv: Hva har du lyst til å fylle det med?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: