• april 2008
  M T O T F L S
  « mar   mai »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • Meny

 • Arkiv

 • Nyeste kommentarer

  Ali B.Famous people born on this dat…
  Famous people born o…Norway bans fur on the catwalk…
  Famous people born o…«Mote mot Pels» lanseres i…
  hilde marstrander på «Mote mot Pels» lanseres i…
  hilde marstrander på «Mote mot Pels» lanseres i…
 • Hold deg oppdatert!

 • Topp innlegg

 • Reklamer

Forskjellen på amerikansk og britisk PUNK – er dårlige tenner!

Som jeg såvidt teaset i går, så jeg en veldig bra doku om punkens historie på SVT i helgen. Masse sjeldne opptak fra konserter på 70- og 80-tallet med gjenlevende medlemmer fra band som Clash, Sex Pistols, Siouxsie Sioux, Flack Flag, Ramones, Dead Kennedys, The Slits, The Screamers m.m. Halvveis inn i dokumentaren slår det meg at det er store forskjeller mellom amerikansk og britisk punk…

Ja da, de snakker om noen av forskjellene i dokumentaren… En amerikansk gitarist sier bl.a.: «Britisk punk handlet om kaos og anarki, men de hadde ingen selvironi. De bare skrek ut om alt de hatet ved samfunnet, men tilbø ingen løsninger. De amerikanske bandene filosoferte og ironiserte litt mer over tingenes tilstand, og tekstene ga ofte et glimt av håp om forandring.»

IRONISKE AMERIKANERE? 

Nå er vel ikke akkurat amerikanerne kjent for å være så innmari selvironiske, så vi får nesten ta det utsagnet med en klype salt. Og mange vil vel dessuten si «Hæ, amerikansk punk – punken oppstod jo i London med Sex Pistols!». Uansett, for begge leirene var den tidligste punken UTEN hanekam, sikkerhetsnåler og svarte søppel-sekker som kjole.

Sarah Harding fra Girls Aloud i en søppelsekkjole på veldedighetsgalla i London i vår. Det finnes mye sen-punk og new-wave i moten om dagen, men vennen, det der er bare så 1979!

Hanekam og bondage-stilen var, i følge Mick Jones fra The Clash, en look som ble manet frem av mediene. Den tilhørte andregenrasjonspunkerne – de som haddde lest om punkbevegelsen i avisene, og gjerne ville være med på moroa.

THE LOOK OF LOW

De britiske så mer ut som unge, hjemløse i fillete T-skjorter og bustete hår. De amerikanske var mer image-conscious, og hadde litt mer puddel, glæm og tidlig Madonna over seg.

Men den ALLER STØRSTE FORSKJELLEN???? Tenna selvfølgelig! Det spiller nesten ingen rolle hvor hardt du har vært på kjøret i USA, du har likevel falsetter som skinner som juveler, mens England er et folk som hovedsaklig er kjent for fem ting: Diana, øl, fotball, punk og dårlig tannhelse. Se bildene under og døm selv … ;)

AMERIKANSK PUNK: (f.v.) Jello Biafra fra Dead Kennedys, Rancid-plakat og Henry Rollins fra Black Flag, med perlerad.

BRITISK PUNK: Johnny Rotten fra Sex Pistols, Mick Jones og Paul Simonon fra The Clash. Ikke gratis tannpleie i England, nei!?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: