Barnebok om fettsuging: «Slik blir mamma pen!»

 

Newsweek skrev for et par dager siden om en ny bildebok som forklarer småbarn hvorfor mamma «trenger» (ehrm …) kosmetisk kirurgi av typen fettsuging, boob– og nosejob. Ikke overraskende er det en amerikansk bok vi her snakker om.

I «My Beautiful Mummy» blir en liten jente med mamma til kirurgen. Mamma forklarer hvordan hun snart kommer til å bli penere, viser fram bandasjene og det ferdige, «perfekte» produktet. Som i et ekte eventyr ender det hele bra med en lykkelig mamma og en lykkelig datter. Dr. Michael Salzhauer fikk ideen til boken etter å ha sett flere kvinner komme inn på kontoret hans med barn på slep. Han sier til Newsweek at det mystiske besøke til doktoren kan virke skremmende på barn. Helten i boken er den plastiske kirurgen Dr. Michael som ser ut som en superhelt og gir mammaen både fettsuging, nesereduksjon og brystimplantat, skriver AbcNyheter.no.

I boken forklarer mammaen situasjonen til sin lille datter slik:

«Du skjønner det at da jeg ble eldre så ble kroppen min strukket og jeg passet ikke inn i klærne mine lenger. Dr. Michael skal hjelpe meg med å fikse det og få meg til å føle meg bedre». «My Beautiful Mummy» er rettet mot barn mellom fire og syv år. 

Les også om et online-spill med tilsvarende tema, beregnet på jenter fra 9 år og oppover. 

For en syk, syk verden vi lever i! 

Reklamer

4 kommentar

  1. Au. Au. Au. Au.

    Jeg kommer til å blogge denne her selv en av dagene. O skræk.

  2. Før noen hisser seg altfor mye opp over denne boka børt dere sjekke hva som står skrevet om den på bloggen Making Light. Ser ut som om Newsweek har hauset denne saken opp noe innmari. http://nielsenhayden.com/makinglight/archives/010154.html#010154

  3. Det er jo virkelig noe å hisse seg opp over, spør du meg. Hva blir det neste – en barnebok som forklarer hvorfor pappa er øksemorder?

  4. Altså poenget er at dette er ikke en bok som er blitt godtatt av et ordentlig bokforlag og den har ikke noen form for distribusjon og er dermed knapt tilgjengelig noe sted. At en plastisk kirurg kunne finne på å lage en slik bok er jo ikke spesielt overraskende, men det viktige er at dette er ikke en bok som en barnebokredaktører i et forlag har gitt thumbs up til. Nesten ingen barn, med unntak av et fåtall, som har foreldre som besøker dr Salzhauer og kjøper boka av han kommer til å bli utsatt for denne boka. Derfor er denne boka ikke et tegn på at barn hvert øyeblikk kommer til å bli møtt med en overflod av barnebøker som forteller dem at plastisk kirurgi og slanking er supert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: