• februar 2008
  M T O T F L S
      mar »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • Meny

 • Arkiv

 • Nyeste kommentarer

  Ali B.Famous people born on this dat…
  Famous people born o…Norway bans fur on the catwalk…
  Famous people born o…«Mote mot Pels» lanseres i…
  hilde marstrander på «Mote mot Pels» lanseres i…
  hilde marstrander på «Mote mot Pels» lanseres i…
 • Hold deg oppdatert!

 • Topp innlegg

 • Reklamer

OFW februar 2008

Jepp, så er enda en runde med Oslo Fashion Week over . I 2006 løp jeg rundt som en strikkball og anmeldte alle visningene sammen med de andre jentene fra Henne.no . Men i år er jeg frilans igjen, og kunne nyte visningene på Posthallen i et helt annet modus.

Det er kult å se at de norske designerne får stadig større bredde, med stadig flere ulike bruksområder for klærne. I dag har vi designere som spesialiserer seg på alt fra strømlinjeformet undertøy og retrofuturistisk redesign til freshe skiklær og haute couture selskapskjoler. En vesensforskjell, fra den norske moteindustriens spede barndom en gang på åttitallet (da vi måtte tåle svært mange dekonstruerte vikingmoter i svart vadmel), er at det i dag ser ut til å dukke opp stadig flere designere som satser på røde løper-kjoler med detaljert håndverk og supersarte silkestoffer.  Flotte draperinger, vakkert fall, flagrende skjørt, sobre farger osv. Kjoler verdig en hver Mette, Marit eller Mette-Marit på ball.

Men selv om slike kjoler selvfølgelig skal være ultrafeminine, er det ikke fritt for at jeg av og til savnet litt mer baller bak noen av couture-prosjektene. Selskapskjoler kan også være sexy, sjokkerende, skulpturelle, dramatiske, utenomjordiske – de trenger ikke alltid å bare være pene, dekorative og vakkert sydd.

Men en stor honnør til alle de involverte for flott håndverk! Det får kolleksjoner, der trådene henger løst fra oppleggen på kåper og kjoler, til å blekne. Det går dessverre ut over helhetsinntrykket, når man ser løse tråder, sikkerhetsnåler og teip på catwalken, selv når designet er aldri så fett.

Ellers var det mye 80- og 90-talls street wear å spore i third hand-kolleksjonene, og fremdeles mye 40- og 50-talls moter blant kåper og (cocktail-)kjoler. Og veldig mye dekonstruksjon overalt. Jeg sitter igjen med en inntrykk av en broket moteuke, med mange nye navn, og stort frafall av de vi ble kjent med for bare et par-tre år siden. De kommersielle fortsetter å kjøre safe, mens de eksperimentelle sliter med å finne sitt hull i markedet. Jeg håper klesdesign snart får status som business, og tiltrekker samarbeidspartnere som kan bistå de norske designerne med økonomisk rådgiving, langsiktig prosjektering og markedsføring mot inn- og utland. Så vi kan konkurrere mot de store gutta – og damene! :D

P.S. Jeg håper å komme tilbake med bilder fra OFW i løpet av få dager.

2 kommentar

 1. Se der ja, Hilde! Grattis med fin blogg, og velkommen som WordPresser :) Det skal bli morsomt å følge deg videre. Stor klem!

 2. Grattis! «Usminket» var et stilig navn :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: